Безплатна доставка за поръчки над 200лв. (за продукти извън промоция)

Последна страница

Няма повече страници

Какво е от значение при изборът на вентилатор и къде трябва да бъде монтиран?

Oсвен за отстраняване на влагата и парата, образувала се при къпане, те служат и за осигуряване на свеж въздух.
Също така са най-добрият избор за вентилация на бани и тоалетни, при които липсват прозорци или такива, при които няма добро проветрение.
В мокрите помещения най-често се използват модели с ел. захранване, като всички те разполагат с обратна клапа и висок клас на защита от влага – IP 45.
Снабдените с автоматична клапа са с предимство, при тях клапата се затваря сама, когато вентилаторът не работи и не допускат появата на неприятни миризми от въздуховода в помещението.
Важна роля играе и изборът на място, където ще се монтират, за да се осигури максимално проветряване и ефективен въздухообмен е желателно да се постави в най-крайната точка на помещението, спрямо мястото, откъдето влиза чист въздух.
Ако банята ви е с по-големи размери се препоръчва да поставите вместо един – два вентилатора, които да са разположени над душ кабината и над ваната.
По този начин ще си осигурите по-добър въздухообмен и по-бързо отстраняване на парите от помещението.
Най-важното при изборът на вентилатор е неговия дебит.
Според наредбите за вентилация – за вентилиране на баня, тоалетна или мокро помещение са необходими 90 m3/h.

С какви видове разполагаме?

В магазини „Баня Мечта“ ще откриете богат асортимент от висококачествени вентилатори за баня и тоалетна от доказани водещи производители и на най-добри цени в България! Моделите, които предлагаме са с ниска консумация на електроенергия, осигуряващи свеж въздух и елиминиращи натрупването на неприятни миризми – често срещан проблем от образуващата се влага.
Ние разполагаме с богато разнообразие от форми, размери, материал, дизайн и цвят, които да отговорят на специфичните нужди на всяко санитарно помещение. Всички модели, които предлагаме, могат да се комбинират с универсална възвратна клапа, осигуряваща сигурна защита срещу връщането на неприятни миризми обратно в банята или тоалетната. Ако неможете да направите своя избор, не се притеснявайте да потърсите съвет от нашия опитен екип от професионалисти. Ние сме на ваше разположение и с удоволствие ще ви помогнем да направите правилния избор!

error: Защитено авторско съдържание !!!
×

Cart