Съвети за максимална употреба на пространството на вашата баня

Съвети за максимална употреба на пространството на Вашата баня

Ако имате малка баня,то със сигурност ще искате да се възползвате максимално от наличното пространство и да го използвате по най-добрия начин.Това ще улесни дизайна и няма да се наложи всеки път да използвате банята с нежелание.

Ако е възможно вградете,колкото се може повече елементи и спестете от използването на различни аксесоари.

Например,ако използвате комбинирано баня и тоалетна можете вместо традиционното казанче да използвате структура за вграждане.Цената й е малко по-висока,но за сметка на това ще спестите пространство,по-хигиенично е,по-безшумно и е много по-красиво.Окачената тоалетна ще ви спести подово пространство,ще улесни почистването и всичко ще е организирано на едно място.

Използването на вградени шкафчета ще спести доста допълнително пространство,а ако вратичките са огледални няма да се налага да поставяте допълнително огледало.

Изчислявайки общата дължина,височината и изобщо комбинирайки размерите на всички неща,които ще вградите излиза,че само от това можете да спестите около 2-3 квадрата от така или иначе малката баня.

Не поставяйте вана или комбинирайте с душ.Ваната заема място и ако не разполагате с такова по-добре се откажете.

Използавайте само една смесителна батерия.Вместо да поставяте отделно батерия за мивката и душа можете да използвате една над мивката с извод за душ.

Умивалника или шкачето може да с ъглови,така ще оползотворите и пространството в ъглите,можете да поставите рафтчета,за да съберете всичките си тоалетни принадлежности.

Използвайте светли фаянсови плочки,налепете ги хоризонтално,това ще даде простор и оптически ще разшири помещението.

Подредете всичко правилно,избягвайте хаоса и претрупването,така ще се радвате на Вашата просторна и чиста баня.