Смесител за кухня

В днешно време модерният дизайн и лесната употреба са от водещо значение при изработването на смесител за кухнята. Докато преди на пазара се предлагаха само няколко модела, с доста опростени функции и визия, то сега нещата са доста по-различни. Може да намерите всякакъв вид, модел, дизайн, цена, цвят…. И сред това огромно разнообразие трудно може да се ориентираме и да изберем подходящия за нас смесител за кухня.

Ние, от Баня Мечта ще ви помогнем. Ето 5 съвета как да изберете смесител за кухня!

Материал

На пазара сега се предлагат смесители, изработени от най-различен материал. Хром, керамика, неръждаема стомана, месинг – в зависимост от това на кой материал ще се спрете, зависи както качеството, така и цената. От Баня Мечта може да ви предложим смесители за кухня от месинг, с хромирана повърхност. Такъв модел е СМЕСИТЕЛ СТОЯЩ ЗА КУХНЯ SEVAMIX. Той е едноръкохватков, с 47 mm керамичен затварящ механизъм CLICK. Освен това, има и въртящ се лят чучур и гъвкави връзки за присъединяване. Като допълнителна екстра, получавате и аератор тип “Cascade”. Производител  на този моде ле VIDIMA България.

Функционалност

Смесителите за кухня имат различни опции – има такива с два крана, и такива с една ръкохватка. В днешно време все по-популярни са тези с една ръкохватка, тъй като са доста по-лесни за употреба, по-красиви и по-лесни за поддръжка. А и така регулирате много по-лесно силата и температурата на водата. На пазара вече има и смесители с керамичен затварящ механизъм за контрол на топла и студена вода. Такъв е моделът смесител за кухня VIDIMA CALISTA BC396AA. Той е с 35 mm керамичен затварящ механизъм за контрол на топла и студена вода. А чучурът му е тръбен двупътен чучур, 207 mm, въртящ се на 360º. Така ще ви улесни при работа и миене на по-големи и обемни съдове. Като допълнителни екстри този смесител е с керамичен G 1/2 180º вентил за контрол на филтрираната вода и РЕХ гъвкава връзка за филтрирана вода. Получавате го и с 5 години гаранция.

Хит сред по-младите са и кухненски смесител,което предлага издърпваш се чучур за удобството на всяко домакинство – кухненски смесител с изтеглящ се чучур KLUDI L-INE S 408510575. Това е едно модерно решение за кухненски смесител, което предлага издърпваш се чучур за удобството на всяко домакинство. Чучурът е въртящ се на 360º.

Качество

Неизменно, за да имате качествен продукт, трябва да заложите на качествен производител. В тази категория едва ли бихме сложили китайските евтини смесители, които са заляли пазара ни. Но въпреки голямата конкуренция, Баня Мечта продължава да ви пледлага висококачествени смесители за кухня на български производители. Затова, доверете се на марки като IDEAL STANDARD или VIDIMA, за да разчитате на качество с дълги години.

Визия

Освен функционален, на добра цена и с добро качество, смесителят за кухнята трябва и да е красив. Сега може да си закупите и поставите дори и цветен смесител. Ако искате кухнята ви да е цялата в розов цвят, то може да се спрете на кухненски смесител INCA 995 ROSA, който е в розов цвят. Той е с керамична глава и въртящ се чучур, като има и ограничител за топлата вода. Производителят е добавил и аератор срещу натрупване на варовик

Смесител с душ

Душът вече не е опция само за банята. Той навлиза все по-успешно и в кухненското оборудване. А именно – като неизменна функционалност към смесителя в кухнята. Такъв модел е смесителят за кухня с изтеглящ се ръчен душ с две функции RETTA B8989AA. Има 47 mm керамичен CLICK затварящ механизъм на Ideal Standard и въртящ се тръбен чучур. Душът е изтеглящ се ръчен душ, с две различни функции, а металната ръкохватка е с индикатор за топла и студена вода.