Осветление за баняПравилното осветление за банята гарантира, че клиентите ви ще изглеждат добре по всяко време на деня.

Баня Мечта предлага няколко варианта за осветление лунички, пури, плафони. Луничките са един от най-разпространените видове осветление за баня. Те се монтират лесно, предлагат се в различни форми и дизайн и се вписват чудесно в интериора на помещението.

Ако вашата баня е с по-големи размери, то препоръчваме ви да се ориентирате към пурите. Те са перфектно решение, както за комбинация с лунички, така и самостоятелно.

Затова ви предлагаме 7 съвета за осветлението в банята:

Осветлението на огледалото е от особена важност

Когато влезем в банята, обикновено първото нещо, което правим сутрин, е да се огледаме в огледалото. Заставайки пред него, се виждаме за първи път през деня. Затова осветлението трябва да е добро, за да можем да се видим в най-добрата си светлина. Обикновено дизайнерите поставят осветлението над огледалото – като например, осветително тяло за баня ICL 44. Цената на този модел е 99.99 лв., има LED осветление, светлинен поток: 750-800lm, мощност: 12W, цветна температура /Келвин/: 6000К и хромирано покритие.

Но ако искате да сте в крак с модните тенденции, то изберете осветителни тела от двете страни на огледалото. Това ви дава равномерно осветление и светлина без сянка за вашето лице. Баня Мечта ви препоръчва осветително тяло за баня ICL 69. Сега може да го поръчите директно от сайта с 20% намаление или за 31.67 лв. вместо за 39.59 лв. Моделът има светодиодна крушка: G9, с мощност: 40W, а материалът, от който е изработен, е алуминий и цинк.

Страничното осветление е ключово

Важно е във всички бани да има странично осветление, наречено още кръстосано осветление. Вашите гости ще го харесат, въпреки че може да не осъзнаят първоначално, че изглеждат толкова добре. За целта може да използвате осветително тяло за баня ICL 72. Можете да го поръчате от Баня Мечта с 20% намаление или за 74.86 лв. вместо за 93.58 лв. Този модел е от типа флуоресцентно осветително тяло за баня, като типа на светлинния поток е компактна флуоресцентна лампа. Цветна температура /Келвин/ е 6400К, напрежението – 220-240V, има мощност 8W, а размерите са 338*75*75мм.

Обърнете внимание на цветната температура

Цветната температура играе важна роля. Дневната светлина е 5000 Келвин, светлината при пълна яркост е 2700, а приглушената – 2400. Когато си слагате грим и се обличате, искате да го правите на светлина, на която ще бъдете гледани. Модните дизайнери съветват – ако се обличате за работа, поставете по-хладна цветна температура (4000-5000 Келвин). Ако излизате вечер, използвайте по-топла цветова температура (2400-2700 Келвин). Има LED осветителни тела и светещи огледала, които имат възможности да регулирате светлината между 5000 и 2200 Келвин. Това ви осигурява цялата гъвкавост, която ви е необходима, съобразена с цветовата температура.