Гранитогрес – най-предпочитаната подова настилка!Ако ви предстои ремонт на жилището или просто искате да обновите и освежите градината си, то сега е моментът да изберете подходящите материали. Като най-предпочитана подова настилка напоследък се наложи гранитогресът. Голямото разнообразие, което се предлага и високата му устойчивост на надраскване и различни температурни амплитуди, го прави пръв избор не само на строителните майстори, но и на крайните потребители.

Плочките от гранитогрес се правят като се изпичат на температура над 1200 градуса. Това ги прави изключително здрави и твърди. Затова и не е изненада, че гранитогресът започна да измества добре познатите ни в миналото настилки като естествен камък или дърво. С навлизането на новите технологии и в строителството, вече може да намерите на пазара и гранитогрес, който имитира тези две похвърности – естествен камък и дърво.

Предпочитан избор на плочки от гранитогрес са и места, които са с голям трафик, тъй като гранитогресът е много устойчив на пешеходен трафик. Плюс това гранитогресовите плочки са много красив избор за настилка както за жилищен, така и за търговски обект.

Гранитогресът се произвежда единствено от висококачествена бяла глина, пречистен кварцов пясък и натурални пигменти. Вследствие на обработка на свръхвисока температура – структурата на материала се изменя, а съставките и се трансформират в монолит, който няма аналог в природата.

В днешно време особено предпочитан и използван е облицовъчният гранитогрес, познат още като плочки за облицовка.

На пазара вече може да намерите много видове гранитогрес като качество, цвят, дизайн, форми, размери. Остава само да си изберете подходящия за вашия проект – дали ще ремонтирате всекидневната и искате да й придадете по-аристократичен вид с гранитогрес с мраморен ефект, или пък искате да вкарате малко повече натурални елементи в спалнята с гранитогрес, имитиращ дърво.

Баня Мечта предлага огромна продуктова гама, предлагаща различни разновидности гранитогрес като полиран гранитогрес, матиран гранитогрес, калиброван и др. Като например, гранитогрес с матова повърхност, подходящ за декорация в баня и кухня за под и стени.

Препоръчваме ви гранитогрес за под и стена серия BARCELONA AND LOLA KEROS 25*25. Вариантите като цветове, от които може да си изберете, са бял, виолетов, зелен, лилав или син.

Матираният гранитогрес на CANNES UNDEFASA 60*60 пък се предлага в бежов и сив цвят, за по-традиционалистите.

Много красив и стилен е полираният гранитогрес серия SAVANNA 60.8*60.8 мм. Цветовата гама, в която се предлага, е бежово и сиво. Производът му е Испания, на производителя NAVARTI CERAMICA. Имайте предвид обаче, че това е гланциран гранитогрес, затова е по-подходящ за вътрешни помещения.

Гранитогресът, който имитира мрамор, като модел RACER 60.8*60.8 мм, е полиран и е много подходящ за външно и вътрешно полагане. Плочките са квадратни, с рзамери 60.8*60.8. това е първо качество гранитогрес, на испански производител, с който всяко помещение ще изглежда модерно и много красиво.