Сигурно се е случвало да влезете в магазин за бани и да се учудите колко много и различни видове плочки има? Стенни плочки за баня, декорни плочки, фризове, подови плочки– те, освен че са различни по цвят и дизайн, обикновено са с различни размери, качество, материал. И така човек лесно може да се загуби и трудно може да прецени какво да избере. Ето няколко съвета как да използвате различните нюанси и декори на плочките?

Уникален дизайн

С помощта на различните декори, лесно може да създаде свой уникален дизайн. Хареса ли сте банята на съседите и искате същата, но в друг цвят и с по-евтини материали. Лесно е – просто съчетайте правилните нюанси и декори на плочките и купете по-евтини плочки. Баня Мечта ви препоръчва плочки за баня MENORCA OCRE AND AZUL. Те са на изключително достъпна цена, като това не е за сметка на качеството. Изработени са от гланцирана повърхност, като са на висококачествения испански производител VALENTIA CERAMICS. Размерите им са 20*60.

Как да съчетаем декорните плочки?

Модерните плочки, богати на орнаменти, са много подходящи за по-класическите стилове. Може да съчетаете плочките за баня от една серия, като използвате различни тонове и цветове. Например, ако искате синя баня, заложете на три различни цвята за плочките за стената. Добавете друг нюанс за плочките за пода, като задължително добавите фриз в същата тонова гама, с който да разделите зоните в банята. За да разнообразите стените, акцентирай с няколко нюанса на един цвят – например, по-светло и по-тъмно синьо. Отделете зоната на мивката с фриз, за да акцентирайте върху нея – все пак, това е една от най-важните части във вашата баня, нали?

Разделете зоните

По-тъмните нюанси използвайте за зоната около тоалетната чиния, а по-светлите – за по-горните части. Декорните плочки са идеални за душ зоната. Така ще я отделите визуално от останалите елементи в банята. Например, плочки за баня от серията ESTRATO GRIS. С тях може да съчетаете два различни нюанса на стенните плочки, с размери 20*60. Може да добавите декорна плочка, със същите размери, както и фриз, който да разделя зоните.

Бутикови плочки

Ако имате неограничен бюджет, може да се спрете и на бутикови плочки. Те са с доста по-високо качество, красив дизайн и уникален стил. Баня Мечта ви препоръчва FREE SPACE GREY 32.8*89.8. Тук може да използвате четири различни нюанса на сивото – за стените, три различни тона – за декора, включително и в синята гама, както и два вида фризове – в сиво и синьо.