Банята обиквовено е най-малкото помещениев едно жилище, но въпреки това трябва да съчетава няколко функции за поддържане на личната ви хигиена. За да осигурим нейната безупречна хигиена и красив външен вид, трябва да се изберете висококачествени материали, идеална гладкост на повърхностите, съчетани с последните иновации, внедрени при производството на оборудване за банята. Да не забравяме, че банята трябва да осигури максимален конфорт при ползването на всяка една от зоните – сутрешен тоалет, миене на зъби, душ, миене на ръце.

Когато избирате как да обзаведете вашата баня, не е необходимо да знаете техническите параметри на продуктите, но все пак трябва да се наясно с основните характеристики, за да знаете какво купувате и как ще го използвате.

Направете списък

Информирайте се подробно за елементите, които търсите и ви трябват. След това направете подробен списък, за да можете бързо и лесно да се ориентирате. Иновациите в сферата на санитарното оборудване за баня вече са доста напреднали и не трябва да правите компромис с тях. За да сте в крак, ви съветваме да следите редовно сайта на Баня Мечта. Така ще можете да проследявате актуалните тенденции в обзавеждането на банята.

WC зоната

За тази част на банята трябва да вземете избор, преди да пристъпите към търсенето. Дали да сложите моноблок, или конзолна тоалетна чиния с вградена структура. Ако изберете моноблок – това всъщност е казанчето и тоалетната, ще сте от много й фенове. Но напоследък е все по-модерно да се постави гонзолна структура или т.нар. стояща тоалетна чиния и казанче. Те се монтират по-лесно и по-бързо. Така придавате завършена визия на банята си. Тук предимството е, че връзките към водопровода са скрити зад тоалетната чиния и не се виждат. Като добавим и плътното прилепване до стената си осигурявате пълен комфорт, красива визия и безупречна хигиена в банята. Ако имате деца, е добре да изберете седалка с плавно падане, за тяхна безопасност.

Напоследък, при обзавеждането в банята се налагат плавно извитите форми, без никакви резки чупки. Това улеснява почистването на повърхностите.

Душ зоната

Ъглите в банята са най-подходящи за разполагате на душа. Ако сте привърженик на душ корито, то плочките, върху които ще го поставите, трябва да са идеално равни и прави. Обърнете внимание и на размера – 90 на 90 и най-доброто решение, по-малко е компромис с мястото. Ако не искате да отделяте душ зоната с паравани за баня, то може да се спрете на душ кабина. Тя може да е овална или правоъгълна. Можете да изработите коритото и от плочки, с иновативни елементи, които вече съществуват на пазара.

Последните години масово се наложиха вградените смесители за душ, които осигуряват комфорт и удобство.

Зоната на мивката

Това пространство във вашата баня включва няколко неразривно свързани елемента – мивка, смесител и шкафт. Можете да избирате различни материали за шкафовете в банята. Когато душ зоната е отделена, това не трябва да ви притеснява. Мивката може да е овална или квадратна, с извивки или прави форми. Изберете елементи от една серия за по-красив дизайн.