Гранитогрес или теракот – това е първият въпрос, който всеки, решил да прави ремонт въкщи, си задава. Гранитогресъте най-здравата и предпочитана подова настилка. Същевременно и най-доброто решение за дома или градината. Така че – ако планирате цялостен ремонт у дома, то гранитогресът е по-добрият избор от теракота.

Предимства на гранитогреса

Гранитогресните плочи са изработени от естествени материали, издържащи на ниски температурни условия и голямо натоварване. Използват се предимно за обществени помещения и външна настилка с голяма степен на износоустойчивост.

Гранитогресът се произвежда единствено от висококачествена бяла глина, пречистен кварцов пясък и натурални пигменти. Вследствие на обработка на свръхвисока температура – структурата на материала се изменя, а съставките и се трансформират в монолит, който няма аналог в природата.

Баня Мечта предлага огромна продуктова гама, предлагаща различни разновидности гранитогрес – полиран или матиран.

Баня Мечта ви препоръчва:

Гранитогрес с дървесен ефект серия STYLE 15*60

Този изключително актуален за 2019 г. модел гранитогрес се предлага на промоционална оферта и може да бъде поръчан с 10 намаление. Дървесният ефект, който ще придаде на помещението, е много модерен и функционален. Лесен е за подръжка, почистване и използване. Размерите на този модел са 15*60 см, а повърхността му е матова. Баня Мечта го предлага от висококачествен сръбски производител, с първо качество.

Матиран гранитогрес FEELING

Това е отново подобен модел гранитогрес, с матиращ ефект. Предлага се в четири различни цвята, които създава ефект на истински паркет – а именно – два нюанса на бежовото, кафяв и сив. Формата на плочките е правоъгълна, като може да изберете измежду два варианта на размерите – 15х60 и 30х60 см. Разбира се, може да съчетаете двата размера в различните зони на помещението. Например, по-малкият вариант – за коридора, а по-големия – в кухнята. Независимо кой вариант и размер ще изберете, цената е намалена с 12% и е 24.38 лв.

Гранитогрес тип мозайка TERAZZO

Ако искате да създадете по-аристократичен вид на вашето жилище, то гранитогрес с мозаечен ефект е точният избор за вас. Мозайката никога не излиза от мода и за да й присъздатете по-естествен вид, може да избрете измежду два варианта – в кафяво или сиво. Този модел е много подходящ за външни помещения – като тераса, балкон, двор, градина или защо пък не – за СПА зоната ви. Баня Мечта предлага този вид гранитогрес с намеление от 10% и може да го закупите на цена от 17.64 лв. за кв. м. Размерите са 33*33 см.

Гранитогрес серия PROVENZAи ГРАНИТОГРЕС СЕРИЯ TAPIS

Ако пък искате да заложите на провинциалния дух във вашия дом, то тези два модела много ще подхождат.

Моделът от серия PROVENZA се предлага с 15% намаление. Основната плочка на този модел е с размери 44*44 и е в розовата гама, а плочката с декорация е именно тази, която придава модерния стил на прованса. Този модел гранитогрес е с матова повърхност, първо качество и е на висококачествен и признат испански производител.

Другият модел – от серия TAPIS, е с 39% намаление и е в кафяво-сивата гама. Тоновете са меки и нежни, като придават усещане за есенна топлина. Той може да бъде закупен за 33 лв. кв. м.