Какви сифони за баня да изберем

Какво e необходимо да знаем преди покупка?

При ремонт или изграждане на банята, винаги е от значение възползването от максималното налично пространство. Поради този факт,  най-доброто решение се оказва изборът на подов сифон.

Той се дели на две разновидности:

  • подов;
  • лентов.

И двата имат една и съща функция – събират водата и я отвеждат в канализацията, като се различават единствено по конструкцията им.
При първият тип, това се осъществява в малка решетка с различна по вид форма, която може да бъде квадратна, кръгла или ъглова. При вторият, това става в правоъгълна, която е допълнително оборудвана с ваничка.

Какво е нужно да имаме в предвид, ако желаем да монтираме душ-кабина?

В почти всички случаи, оборудването е от един подов сифон, разположен в средата на помещението или там, където наклонът на пода позволява. При монтирането й се налага допълнително поставяне на още един допълнителен, който ще служи за отвеждането на водата в канализацията.

Какво е полезно да знаем, ако банята е вече готова?

Монтирането на душ-кабина с под-душово корито се оказва най-удачното решение в конкретния случай. От своя страна те се предлагат в най-различни височини и степени на оборудване, както и с определен наклон към сифона, който единствено се налага да се свърже с канализацията.

При основен ремонт или първоначално изграждане на банята, кой е по-подходящ вариант?

Лентовият във всички случаи, защото разполага с голяма площ за оттичане и е перфектния вариант за кабина без корито. Предимно се монтира близо до стената с наклон от двете страни и е в пъти по-ефективен от кръглия. Стандартно той разполага с оборудване, включващо: ваничка, която събира водата и решетка.

Защо по-скъпите модели са препоръчителни?

По-скъпите модели предлагат възможност за закупуване на отделните елементи от комплекта. Причините и ползите за това са много. Предпочитат се, поради факта, че предлагат възможност за избор на различни дължини на ваничката, определени конструкции и избор на конкретен дизайн. Освен основните части в комплекта, могат отделно да се поръчат и регулируеми опори за регулиране на височината й, както и шумоизолиращи или хидроизолиращи уплътнения. Всичко това е направено с цел да се постигне максимален резултат, спрямо индивидуалните нужди и конкретните изисквания на потребителя.