Банята е важно помещение във всеки дом. Но често обитаваме жилища, които са малки, съответно – и баните не разполагат с много пространство. А винаги имаме нужда от него, особено в банята.

Предлагаме ви няколко идеи за цвят за малка баня!

Не рискувайте – изберете по-ярки тонове

Когато става въпрос за избор на подходящ цвят за малка баня, не избирайте в никакъв случай тъмен цвят. Определено трябва да изберете по-ярки тонове (като бебешко синьо или зелено), тъй като те отразяват светлината и ще направят оптически вашата баня да изглежда по-просторна и голяма. Може да се спрете на класиката – бяло и черно. Като плочки за баня KARELIA TUBADZIN 22.3*44.8. Може да ги съчетаете с различни декорни плочки, в по-ярки цветове.

Огледала

Как да направите една малка баня изглежда по-голяма? Най-добрият начин да направите това е да боядисвате всичко с един и същ тон и да сложите големи огледала. Ако се колебаете какви да изберете, то прочетете нашия материал за огледалото в банята.

Бели тавани

Защо таваните трябва да са бели? Защото боядисани в бяло, те изглеждат по-високо и правят цялата баня да изглежда по-просторна.

Малки плочки

Малкитеплочкиправят ли една стая по-голяма или по-малка? Малките плочки определено правят стаята по-голяма и просторна. Може да изберете такива от Баня Мечта – като например, плочки за баня серия EPSILIO. Това са висококачествени полски плочки, с размери 22.3*44.8. Предлагат се в три различни цвята – бял, зелен, син.

Синьо-сив цвят

Някои от най-добрите цветни идеи за баня са смесването на бледо сив таван с украсени сиви стени и дървени рамки. Дървеният материал носи текстура, топлина и автентичност. Предлагаме ви плочки за баня OLAS AZUL. Те са на испанския производител VALENTIA CERAMICS. А декорите към тях ще ви заплетят от пръв поглед.

Морско зелено

За тези от вас, които търсят идеи за бани без прозорци, ето още една чудесна възможност. Зелените тонове – като мента, морско зелено, смесени с бледи плочки, създават много релаксираща атмосфера. Баня Мечта ви препоръчва колекцията от плочки за баня Soho pistacho. Стенните плочки са в топло зелено, фризовете и декорите – в мозайка в зелен цвят, а подовите плочки – в по-ярко зелено, за да привличат вниманието към себе си.