Ако имате малка баня,то със сигурност ще искате да се възползвате максимално от наличното пространство и да го използвате по най-добрия начин.Това ще улесни дизайна и няма да се наложи всеки път да използвате банята с нежелание.

Ако е възможно вградете,колкото се може повече елементи и спестете от използването на различни аксесоари.

Например,ако използвате комбинирано баня и тоалетна можете вместо традиционното казанче да използвате структура за вграждане.Цената й е малко по-висока,но за сметка на това ще спестите пространство,по-хигиенично е,по-безшумно и е много по-красиво.Окачената тоалетна ще ви спести подово пространство,ще улесни почистването и всичко ще е организирано на едно място.

Използването на вградени шкафчета ще спести доста допълнително пространство,а ако вратичките са огледални няма да се налага да поставяте допълнително огледало.

Изчислявайки общата дължина,височината и изобщо комбинирайки размерите на всички неща,които ще вградите излиза,че само от това можете да спестите около 2-3 квадрата от така или иначе малката баня.

Не поставяйте вана или комбинирайте с душ.Ваната заема място и ако не разполагате с такова по-добре се откажете.

Използавайте само една смесителна батерия.Вместо да поставяте отделно батерия за мивката и душа можете да използвате една над мивката с извод за душ.

Умивалника или шкачето може да с ъглови,така ще оползотворите и пространството в ъглите,можете да поставите рафтчета,за да съберете всичките си тоалетни принадлежности.

Използвайте светли фаянсови плочки,налепете ги хоризонтално,това ще даде простор и оптически ще разшири помещението.

Подредете всичко правилно,избягвайте хаоса и претрупването,така ще се радвате на Вашата просторна и чиста баня.