Лентов сифон за стенен монтаж ICD 30003Сифонът в банята в днешно време не е просто инструмент за отводняване на пространството, но и красив и елегантен аксесоари за една модерна баня. На пазара вече се предлагат толкова красиви сифони, че трудно човек може да ги разпознае.

Обикновено майсторите поставят подови сифони в баните, тъй като са наложени с времето и са доста удобни за употреба. Но напоследък своето място сред каталозите своето място намират и линейните сифони.

Подов или линеен сифон?

Подовият сифон в банята има за цел да отводнява помещението – с негова помощ водата няма да се задържа по пода, а ще се отводнява към канализацията. Обикновено подовите сифони са кръгли и рядко – ъглови или квадратни. Линейният сифон пък е доста красив на вид, с правоъгълна форма и доста по-голям от подовия. Както и предполага името му, има линейна форма, но освен това, е допълнително оборудван с ваничка, с помощта на която се отводнява водата към канала.

Доста по-скъп и луксозен вариант са и има всякакви варианти – като размери, дизайн, цена. Класическият вариант е 40 см или 60 см. Линейните сифони са предпочитан избор, когато ви трябва отводняване под душа. Обикновено те се поставят или в душ кабината, или срещу стената на душа.

Баня Мечта ви препоръчва:

ПОДОВ СИФОН ICD 30G

Това е класически модел подов сифон, подходящ за всяка баня, напълно достъпен за всяко домакинство заради ниската си цена. Производителят INTER CERAMIC е заложил на цвят старо злато, а размерите са стандартни – 10 x 10 см.

ПОДОВ ЛЕНТОВ СИФОН ICD 50014

Баня Мечта предлага този подов сифон – може да го поръчате направо от сайта, с експресна доставка и 14 дни право на връщане. Изработен е от неръждаема стомана, в цвят хром, с размери 50 x 12.5 см.

ЛЕНТОВ СИФОН GLASS ЧЕРНО СТЪКЛО 585

Ако нямате ограничен бюджет, може да изберете този модел сифон в черно стъкло. Изработен е от висококачествена неръждаема стомана. Има вграден наклон в основата на сифона, както и висок дебит на оттичане. Производителят е добавил и дълбок воден затвор против миризми, както и факта, че е лесен за почистване.

ЛИНЕЕН СИФОН ЗА СТЕНЕН МОНТАЖ VIEGA ADVANTIX VARIO

Това е едно истинско бюжу – получавате първокачествен линеен сифон за стенен монтаж. Имайте предвид, че дължината му може да се регулира от 300 до 1 200 мм. Изработен е от висококачествена пластмаса, а монтажната му дълбочина е само 25 мм със стената. Перфектно хидроизолиране на сифона улеснява полагането на плочките, без необходимост от допълнителни наклони.