Сифони за баня – как да изберем

Когато ни предстои ремонт на банята, обикновено първо се насочваме към плочките– избираме внимателно цвета им, големината или качеството. Отделяме и много време в избора на фаянса– какъв моноблок да поставим, колко голям, в какъв цвят. И залисани във всички тези стандартни неща, които ни трябват за една хубава и модерна баня, забравяме един много важен елемент. А именно – сифонът!

Той никак обаче не е за подценяване, тъй като осигурява правилното функциониране на канализационната система, езпроблемната работа на мивката в банята, а и предотвратяват допълнителни разходи.

Баня Мечта предлага голямо разнообразие от сифони – лентови, линейни, подови, клик сифони и др. Всички артикули са висококачествени и са от доказани водещи производители като ALCAPLAST, GEBERIT, SMARTCARE, INOX STYLE, VIEGA и NOVARA PLUS.

Лентови сифони за баня

Това са все по-често налагащите се в модерните бани сифони. Те са модерно, функционално, хигиенично и често предпочитано решение за осигуряване на добро отводняване на банята. Основното предимство на лентовите сифони е техният по-висок дебит на оттичане на водата, което към елегантния дизайн добавя улеснено отводняване на банята. Като например, лентов сифон за плочка 685. Това е подов лентов сифон за вграждане на плочка, с размери 68.5*7,5см. Материалът, от който е направен, е висококачествена неръждаема стомана, като има вграден наклон в основата си. Този модел е с висок дебит на оттичане, а като допълнителна екстра има добавен дълбок воден затвор против миризми. Това го прави и много лесен за почистване.

Линейни сифони за баня

Линейните подови сифони за баня са доста разпространени, тъй като освен функционалност те имат и дизайнерски вид. Размерите при тях могат да варират от 30 до 160 см, като всеки размер може да бъде с различна по визия решетка. Предлагаме решетки за линейни подови сифони с различен дизайн, както и модел в който се вгражда парче от плочка. При този вариант се вижда единствено една малко по-широка фуга от която влиза водата, като този тип решетки също е възможно да се ревизират много лесно. При линейните сифони за баня също е възможно окомплектоване с клапа и воден затвор за комфорт на клиентите.

Подови сифони

Подовите сифони са истински хит в дизайна на модерните бани. Те са елегантно и красиво допълнение за вашата нова баня. В Баня Мечта може да намерите подов лентов сифон ICD 50004 G. Материалът, от който е изработен, е неръждаема стомана. Производителят го предлага в цвят злато, с размери 50 x 12.5 см.

Може да се спрете и на квадратен вариант за сифон за пода. Като например, подов сифон за баня квадрат от Баня Мечта. Този модел е от висококачествена неръждаема стомана – инокс, с размери 100*100*80 мм. Има дебит на отводняване 60l в минута.

Клик сифони

Напоследък много модерни са клик сифоните. Клик сифоните отдавна замениха почти напълно изпразнителите и решетките тип витла с болт по средата. Такъв е клик сифон за умивалник код: IC S43BS. Този модел е с диаметър: 6,7см и височина: 10,2см (+/-1-5мм), а покритието му е от хром. Пуш бутонът е мрамор.