Когато ни предстои ремонт на жилището, банята е помещението, което отнема най-много време и усилия. Най-приятната част е изборът на плочки за банята. Именно те придават завършеност и цялост на една баня. Но има момент, в който може да изпаднете в объркване и да се чудите какви плочки за баня да изберете. Това е и заради големия избор от асортименти на пазара. Ето топ съвети за избор на плочки за баня!

Изберете акцентите

На първо място, помислете какво е първото нещо, което ще ви хваща окото, когато влезете в банята? Ако това искате да са плочките за баня, то трябва да имате някакъв акцент. Затова, помислете първо за това – коя да е основната ви плочка в банята и каква да е тя. В днешно време има много голям избор от декорни плочки за баня – с различни пейзажи, мотиви, рисунки и какво ли още не.

Топ съвети за избор на плочки за баня

Спрете се на дизайна

Дизайнът е много важен, когато говорим за баня. Един лесен начин да започнете да избирате вашите плочки за баня е да намерите един дизайн, който наистина харесвате. Ако вече сте избрали декорната плочка, която е ще е основният ви акцент, то вече е време да изберете и цветът на вашата баня. Ако сте харесали морски пейзаж за декорната плочка, то добре би било останалите плочки в банята да са в синьо, като има безброй разновидности. Не се спирайте на твърде искрящи и смели цветове, тъй като ще влизате в банята всеки ден и това може с времето да започне да ви дразни. Изберете успокояващ цвят, който ще ви харесва и след 5 години.

Плочките за пода

След като имате в главата си основната идея за вашата баня – морски пейзаж като акцент и сини плочки, например, то следва да изберете и тези за пода. Не е задължително те да са в същия цвят като тези на стените. Напротив, напоследък е все по-модерно да са в различен цвят, но в една тонова гама. Ако сте избрали нещо малко по-просто и изчистено за стените, тогава най-новата тенденция е да направите пода по-шарен и забележителен.

Размерът на плочките

Най-общо казано, повечето бани са малки и искаме да ги направим да изглеждат по-големи. Затова, ако изберете големи плочки, няма да е добър вариант. Изберете плочки, които ще допълнят размера на вашата баня и ще я направят да изглежда оптично по-голяма. Много важно е да не пропуснете да синхронизирате плочките. Какво имаме предвид ли? Ако декорната ви плочка е правоъгълна, то и останалите плочки на стената трябва да са със същите размери и големина. На пода вече може да изберете друг размер и модел.

Видове плочки за баня

Материалът

Качеството на плочките и материалът, от който са изработени, също е много важен. Традиционно в баните се поставят фаянсови плочки, но може да се спрете и на друг тип. Като например, мраморни плочки или каменни – така ще създадете усещане за СПА във вашата баня.

Практичност

Не забравяйте, докато се лутате из различните цветове и дизайни, и за практичността. Банята трябва да е функционална и удобна. Не пропускайте да проверите дали плочките за баня, които сте хареса, са устойчиви и не са прекалено гладки. За пода ви трябват плочки, които не се пързалят, когато стъпите с мокри крака върху тях.

Магазините на Баня Мечта не правят компромис в качеството. Продуктите, които предлагаме, са внос от водещи производители от Италия, Испания, Полша, Турция и България и отговарят на най-високите стандарти за качество.

Ние предлагаме плочки за баня с гарантирано качество на най-добри цени в България. Стараем се да улесним максимално клиентите и затова с Баня Мечта може да пазарувате и онлайн.

Ние ще визуализираме мечтаната баня и ще направим безплатен 3D проект, за да може да я видите с очите си. Не се колебайте да ни потърсите за съвет или помощ в избора – ще Ви помогнем да имате своя Баня Мечта!