Моноблок

Банята е едно от най-важните помещения в нашия дом, а най-важната част от банята е тоалетната чиния. В днешно време се наложи моноблокът като предпочин избор за банята. Моноблокът съчетава в себе си всичко необходимо за една модерна и функционална баня. А именно – тоалетна чиния и казанче. Моноблокът всъщност представлява един цялостен комплект с механизъм, седалка и капак. По този начин спестявате и място, и средства, а банята става много компактна и съвременна.

От Баня Мечта може да ви предложим голямо разнообразие от моноблокове. Затова решихме да ви подскажем за какво да внимавате при избора на моноблок?

Това е основното, което трябва да ви ориентира в морето от избор. Където и да сте решили да разгледате, дори и в интернет, внимавайте. В много случаи, ниската цена е подвеждаща и гаранция за ниско качество и нещо съмнително. Но като цяло – ако се спрете на моноблок, ще спестите от цената, тъй като това е доста по-икономично решение в днешно време. Разбира се, цената варира при различните варианти на материал – дали е от фаянс или порцеланов моноблок. Естествено, фаянсовият моноблок е по-евтин вариант от тези от порцелан.

Формата

На пазара вече се предлагат различен вид моноблокове. Има не само стандартните модели, но и ъглови моноблокове. Внимавайте, ако се спрете на тях. За да поставите ъглов моноблок в банята си, трябва преди това да се сигурни, че всички ъгли на стената са прави и няма никакви неравности. Това е трудно постижимо, без допълнителна корекция от страна на специалист. Това пък от своя страна ще увеличи разходите ви. Затова обмислете добре този вариант. Ако все пак сте се спряли на ъглов моноблок, то от Баня Мечта можем да ви предложим ъглов моноблок NADYA. Той е направен от порцелан, с размери 75,6 на 36 см, като в комплекта има и капак със soft close механизъм.

Стандартен моноблок

Това са най-масово купуваните и използваните видове моноблок за баня. Те са много функционални и за офис пространства или друг тип помещение. Може да си изберете различна форма – от овал, правоъгълна или обли ръбове. Напоследък доста актуални са различните варианти за затваряне на капака и седалката на моноблока, а именно – с плавно затваряне, пред стандартното обикновено затваряне.

Моноблок с вертикално оттичане

Вертикална система за оттичане се използва при сгради от първата половина на миналия век. Този метод позволява да разположите тоалетната навсякъде в помещението и скриването на тръбите посредством облицовъчни материали на пода и тавана. С вертикално оттичане е моделът моноблок ULYSSE W912801. Към моноблока има добавено и биде. Освен това, има реверсивно тоалетно казанче 3/6 литра, с долно водоподаване, а тоалетна седалка е от дуропласт.

Безшумен и модерен вариант е моноблок със забавен капак вертикално оттичане ADELE ROCA A34S196002. Тоалетната чиния е с вертикално оттичане и пълно обливане. Тоалетната седалка е Termoplast и е със забавено падане.

Моноблок с хоризонтално оттичане

Хоризонтална система за оттичане се отличава с почти равен на 180° градуса ъгъл на отвода, който е успореден на пода. Използването на този тип оттичане се превърна в преобладаващ през последните десетилетия. Разпространена е в модерни съоръжения и новопостроени жилища. Такъв е моноблок TEMPO. В комплекта влиза стояща тоалетна чиния T331201 за монтаж на пода и хоризонтално оттичане, тоалетно казанче с двоен бутон 2,5/4,5 л. И долно T427301 или странично T427401 водоподаване по избор.

Моноблок с двойно оттичане

Моноблок ROUND на Баня Мечта е с двойно оттичане INSPIRA 342528000. Този моноблок е за стоящ монтаж, с включено коляно, а чинията е компактна, долепена до стената. Седалката и капакът SUPRALIT са със забавено падане.

Моноблок със седалка забавено падане

Това е сравнително нова функционалност при седалките, независимо дали са част от моноблок или не. С нея имате възможност за затваряне на капака на тоалетната чиния плавно, като по този начин седалката се затваря със забавено падане, без да се удря шумно във фаянса. Такъв е моделът моноблок със седалка забавено падане ADELE A34195002.