Защо са толкова важни?

С тях вашата кухня ще изглежда по съвсем различен начин. Всички те са проектирани да осигурят необходимия комфорт и удобството при изпълнение на кухненските задължения на всяка домакиня.
Дори помещението да е обзаведено по последните тенденции на пазара, липсата на аксесоари моментално го превръща в недовършено и неефективно. На практика точно те определят колко уютна и приятна ще бъде атмосферата в нея и е невъзможно да бъдат пренебрегнати.
Изборът им не винаги е лесен, затова важно е избирайки ги да не се гледа само външния вид, а до колко ще отговорят на нуждите ни и ще ни вършат работа.

Какво трябва гледаме при изборът им?

Основните характеристики, на които трябва да отговарят са:

  • устойчивост;
  • лесно почистване;
  • точно подбиране, спрямо индивидуалните нужди.

Основното изискване при тях е да могат да се поддържат лесно, в противен случай това ще доведе до все по-рядкото им почистване и ще наруши цялостния вид на помещението. Ако се почистват трудно, това ще доведе до все по-рядкото им почистване и ще наруши добрия вид на помещението след време. Например на никой няма да му е приятно да си постави измитите съдове върху мръсна поставка за сушене. Другото, което трябва да имаме предварително в предвид е какви точно ще ни трябват, като по възможност предварително измерим местата, където ще бъдат поставени.

Какво ще ни бъде полезно да знаем, когато се наложи да направим покупка?

Съветваме ви, преди да ги закупите, да разберете дали запазват първоначалния си вид през целия срок на употреба.
Предимно се предлагат метални, които са за предпочитане и пластмасови. Пластмасовите са евтини, но често ниската цена е за сметка на качеството, а и не са устойчиви във времето. Металните са за предпочитане, те са изработени от неръждаема стомана или месинг с хромирано покритие. Колкото са по-хромирани, толкова по-дълго ще останат такива и ще са устойчиви на почистване с различни препарати. Поддържат се предимно с течни препарати или сапун, като след това се полират с кърпа.

Какви видове предлагаме?

В магазини Баня Мечта ще откриете:

  • дозатори за течен сапун;
  • поставки за кухненска хартия;
  • поставки за сушене на съдове;
  • кошчета за вграждане;
  • стенни лавици;
  • мелачки за отпадъци.