Какво представляват?

Душът е задължителен компонент, присъстващ във всяка баня, независимо от това, дали е обикновен или цяла система. Проектирани са да осигуряват необходимия комфорт по време на къпане, осигурявайки несравнимо удоволствие. Често потребителите не са наясно какво всъщност представляват и с какво разполагат. Почти винаги съчетанието от смесител и слушалка, сложена на държач или тръбно окачване с плъзгач, който позволява движението й по височина, се възприема за система, което е грешка.
За да бъде такава, задължително трябва да присъства пита.

От какво се състоят и по какво се различават?

Състоят се от панел, колона и душ със смесител, като е възможно да са и без него. Основно се разграничават на вградени или видими, като монтажът им е непосредствено след поставените плочки.
Цената им варира, в зависимост от функциите, с които разполагат.

Според конструкцията си се делят на:

  • външни;
  • вградени.

Вградените изискват предварителното знание на броя консуматори, които ще се захранват с вода. Те от своя страна биват пита, слушалка, каскаден душ, чучур или хидромасажни дюзи. Броят им е определящ за това, колко изхода ще има смесителя за вграждане.

Външните са по-разпространени, но при монтажът е от изключително значение. Той става след като са налепени плочките и изисква точно какви компоненти ще се използват, понеже има специфичности, които трябва да се съобразят още при изграждането на изводите за вода.

Системата се състои от няколко консуматора на вода в определено съчетание. Те от своя страна биват: чучур, пита, слушалка или хидромасажни дюзи.

Конструкциите биват три основни:

При едните композицията е от тръбно окачване, съдържащо пита, превключвател, слушалка, два шлауха и батерия, при която окачването е свързано свободно с шлаух. Наличието на два шлауха позволява избор на определена височина на монтаж на питата.

При вторите окачването и батерията са едно цяло, като могат да бъдат телескопични или статични. Телескопичните осигуряват по-голямо пространство между батерията и главата и са по-предпочитани от по-високите потребители или в случаите, че помещението е готово или изводите са монтирани твърде ниско.

Третите са хидромасажните панели. Състоят се от смесител, глава или чучур и дюзи за хидромасаж. Много важна обаче е ширината на самото устройство, особено когато плочките са налепени и изводът е поставен по стандарт. За да се скрият изводите за вода трябва панела да е по-широк от това разстояние.

Най-съществени фактори, определящи удобството и цената при всички тях са типа на материала, от който е изработена главата, размера й, както и типа на смесителя, дали ще е термостатен или не.

Какво ще откриете при нас и защо да ни се доверите?

При нас имате възможност да се възползвате от цялостни решения за душ, както и отделни душове, окачвания и колони. Всички изделия, които предлагаме са с доказано качество и се предлагат на отлична цена.
Знаем, че изборът на подходящ продукт от този тип е труден, поради голямото разнообразие и отнема доста време, затова ви съветваме да се доверите на нашия екип от специалисти, които ще ви помогнат в избора, в случай че срещате затруднение. За нас е удоволствие да сме полезни на клиентите си и да им помогнем да направят правилния избор, който ще им осигури удоволствие и комфорт и ще отговори изцяло на техните нужди и изисквания.