Какво представляват?
Освен, че служат за поддържане на лична хигиена са предназначени за водни процедури. Водата въздейства върху тялото със определено налягане и температура, зададени от потребителя.
Най-често се състоят от пита (глава), шлаух и слушалка.
Предлагат се за вана или кабина, оборудвани с различни функции. Обикновено са с поток от 12-40 л/мин, но се срещат и икономични модели, използващи между 5-7 л/мин.
При по-високите класове дюзите са изработени от силикон с цел да се предотврати запушването им от варовик.
Как да изберем подходящ?
Изборът зависи от няколко фактора, но най-вече от размерите на помещението и личните предпочитания:

Пространство;
Височина;
Форма;
Функционалност.

Най-подходящ момент за закупуване се оказва още в началото на изграждане на банята, поради специфичния начин на монтиране на някои от тях. Задължително условие е да знаем къде са позиционирани изводите за топла и студена вода, поради факта, че тези за вграждане и външните такива имат различен монтаж от тръбните и тези от ръчен душ и батерия и зависят ВиК инсталацията.
При тези за вграждане тръбите влизат директно в тялото на смесителя за вграждане, а при останалите се извеждат в стената. Ако монтажът се осъществява, след като са положени плочките е добре да се прецени дали ще се монтира отделна система или ще бъде батерия и слушалка. Те от своя страна се делят на статични или телескопични, важно е да се знае на каква височина са изводите за топла и студена вода, към които ще се свърже смесителя. След начинът на монтаж, най-важното решение е дали ще е има пита или ще се образува система.
Термостатният смесител е предпочитан, пред стандартния поради възможността за избор на определена температура.

Всички съвременни видове са естетически, комфортни, иновативни и могат да се персонализират, спрямо индивидуалните нужди на потребителя. Покритията им са запазват блясъка си дори и с години, а поддръжката им е минимална. Напоследък все по-популярни стават цветните душове за баня. Цените на качествените category вече са сравнително ниски, така че изборът на подходящ модел, зависи предимно от личните предпочитания и начина на монтаж.
Какви видове предлагаме?
В интернет каталога ни или в магазини Баня Мечта ще откриете разнообразие от: душ комплекти, колони, системи, слушалки, модели за биде, тръбни окачвания и хидромасажни панели. За отлична хигиена и максимално удобство, предлагаме и модели, оборудвани с няколко режима на работа – масажен, водопаден или смесен, джетове и т.н. Разполагаме с огромно разнообразие от висококачествени и съвременни продуктови предложения, покриващи и на най-високите изисквания на потребителите. При нас изборът на подходящ модел е бърз и лесен, базирайки се на нуждите, функционалността, удобството и дизайна, които търсите.