Продуктите от тази категория могат да бъдат изработени по поръчка !

Свържете се с нас на тел: 087 743 10 10 за повече информация!

Какво представляват?

В днешно време са масово търсени и предпочитани при ремонт в банята и нужда от сифон. Типично за тях е свойството да осигуряват бързо отводняване на водата в мокрото помещение и да не допускат връщането на миризми. Казано накратко дебита им трябва да бъде достатъчно голям, за да бъдат ефективни.

Какво предлага стандартния модел?

Най-опростените модели се състоят от три части. Първата е стандартен сифон – рогов, след него легло за решетка и накрая стои неръждаема решетка. При този вариант роговия сифон допуска разлика в нивата на отделните части, които служат за воден затвор и елиминиране на неприятни миризми, идващи от канала.

Главният недостатък при този тип е, че сифона и леглото са отделни елементи. По този начин уплътняването при монтажа им е затруднено и почти невъзможно, като появата на теч още от самото пускане в експлоатация е изключително голяма. Другият недостатък е, че не разполагат с крака, което за монтажа е пречка и се налага използването на подръчни материали. Наличието на крака осигурява възможността за точно определяне на наклона, в противен случай се нарушава функционирането им и възниква възможност за поява на нежелани течове. Друг изключително важен недостатък е липсата на фланец, които е задължителен.

Какво трябва да съдържат?

Задължително условие, което в чести случаи се пренебрегва от потребителите е наличието на фланец. Той служи за предотвратяване или най-малкото намаляване на обема вода или влага, които проникват под сифона. Освен това осигурява лесното и точно задаване на едно и също ниво с плочките.

За да осигурят безпроблемна работа и да са устойчиви във времето, те са зависими от няколко фактора. Единият от тях е големината на долната част, поради факта, че тя е свързана с дебита. От значение е и материала, от който е изработено леглото за решетката, като тук вариантите са: полипропилен или неръждаема стомана. Следващата характеристика е дълбочината на водния затвор в тялото, като тук целта е единствено да се предотврати връщането на неприятните миризми. Предимството при тях се оказва наличието на решетка против косми или други отпадъци, която не позволява запушването на канала. Най-устойчивите модели разполагат с инструмент, служещ за премахването на решетката, както и уплътнителна лента, които са включени в комплекта.