Kое е най-важното при тях?

Подобно на останалите и те претърпяват редица изменения, свързани не само с дизайна, но и с функционалността.
Самите термостати в днешно време са много по-устойчиви и прецизни във времето. Именно тази концепция в работата на термо главата ги разграничава на надеждни и не чак толкова надеждни, като цената тук не е определящ фактор за ефективността.
Най-важната особеност при тях е поддържането на постоянна температура, която е предварително зададена от потребителя, както и своевременното им реагиране при резки промени в температурата на водата. Изключително подходящи са най-вече за семействата с малки деца, защото риск от попарване или изгаряне с гореща вода при тях не съществува.

Какви предлагат различните разновидности и как да изберем подходящ за нас модел?

Изработват се предимно от месинг с хромирано покритие. Важното при тях е термостатната глава да е с керамични картуши, като по възможност притежават воден кожух, който не позволява нагряването на самия смесител при външен допир. Подобно на другите и при тях е налице възможността за избор на конкретна конструкция.

Основно се делят на термостатни:

  • за вграждане
  • за външен монтаж

Вградените са много издръжливи и функционални, но това е непонятно за болшинството от потребители. Моделите за външен монтаж от своя страна предлагат възможност за индивидуален избор на наличие на чучур. Всички термостатни смесители предлагат възможност за комбинация със слушалка или с душ система, комбинираща слушалка и пита, като връзката между смесителя става с шлаух. Това е добро решение, особено в случаите когато потребителите искат да поставят питата или слушалката на избрана от тях височина, без значение от позицията на монтираните изводи за вода. Разнообразието от дизайн и форма при тези батерии е доста обширно. Характерна особеност на някои от тези модели е наличието на каскаден чучур, представляващ тънък процеп без аератор. Той осигурява приятна на допир плътна водна струя, наподобяваща водопад.