Какво трябва да знаем за тях?

Всеки един от нас знае каква функция изпълняват, а именно да поддържат  чистотата на тоалетната чиния. Изборът им е напълно индивидуален за всеки и зависи от личните предпочитания относно дизайна и местоположението им. След интензивна употреба в изминал период от време обаче, твърдите косъмчета на чистещата част се захабяват и биват подменяни. Препоръчително е да потърсите такъв модел със сменяема долна част, когато настъпи момент за покупка. Добра практика е при избирането на продукт от този тип да заложим на по-скъп вариант с лесно сменяем накрайник. В противен случай, трябва да потърсим нов, а не само сменяемата част. Този вид аксесоар, подобно на другите е изключително важен, незаменим и задължителен за всяка WC зона.

С какви видове разполагаме?

При нас ще откриете четки за тоалетна, тип:

  • самостоятелни – без аксесоари към тях;
  • комплект: държач за хартия и четка;
  • комплект: тоалетни кошчета и четка.

Какви могат да са, в зависимост от вида монтаж?

Делят се на свободно стоящи и окачени (конзолни.
И двата вида са удобни, зависи какво точно търсите. Свободно стоящите позволяват подвижно местоположение, което може да променяте по всяко време. Моделите за стена са фиксирани, което е предимство за почистването на помещението и наличното свободно пространство.  Монтират се с дюбели за стената, посредством планка.

От какви материали са изработени?

Съдовете, където стоят четките се изработват от материали като естествен камък, месинг, неръждаема стомана или термоустойчива смола. Срещат се и комбинации на метал и стъкло или метал и изкуствена кожа. Държачът при окачените варианти предимно е месингов с хромирано покритие, като не е изключено да бъде и пластмасов или пък стоманен.