Какви функционалности предлагат сауните:

Неоспоримо е удоволствие, което не всеки може да си позволи.
Те са мястото, в което обгърнати от топлината постигаме пълно усамотение, освобождаваме мислите си, отпускаме се, пречистваме тялото си и се зареждаме с енергия. Ако разполагате с нужното пространство и средства, не се колебайте да си доставите това неизмеримо удоволствие, комбиниращо стил и функционалност от ново измерение. Инфрачервената сауна е по-ефективна и по-удобна алтернатива, спрямо класическата. За разлика от традиционния вариант, при който се използват горещи скали или на пара, при инфрачервената – топлината загрява директно тялото, допринасяйки за по-бързото и интензивно изпотяване. Липсата на водна пара във въздуха и ниският разход на енергия я превръщат в предпочитан вариант за домашна сауна.

Сауната притежава редица полезни за човешкия организъм свойства.
При нея по естествен и успокояващ начин тялото се прочиства, подмладява и се повишава тонуса. Благоприятните за човешкия организъм свойства са много – понижава кръвното налягане, стимулира кръвообращението, подобрява имунната система и тонуса, отпуска мускулите и придава жизненост на тялото. Също така подобрява функцията на бъбреците и черния дроб, отстранявайки токсините от тялото – жизненоважно въздействие, породено от горещата температура. Нормалната средна температура е около 40-60°C със 100% влажност. Най-широко разпространена е финландската – при нея се достига температура над 80°C.
Помага и за тена и добрия вид на кожата. При използване и кръвния поток се засилва, което от своя страна повишава производството на колаген в тялото, служещ за еластичността на кожата. Друго предимство е редуцирането на наднорменото тегло и целулита.

Важно да се знае, е че наред с полезните си действия е възможно да донесе и негативни ефекти. Не се препоръчва за хора със сърдечни проблеми, високо или ниско кръвно налягане, бременни, употребили алкохол и кафе и хора с разширени вени или затруднено кръвообращение!

Какво ви предлага нашия продуктов асортимент ?

При нас ще откриете широка гама от висококачествени сауни с различни размери и функционалности на най-добри цени в България. Продуктовият асортимент, които предлагаме е от водещи производители и от естествени материали с грижа за клиента. Доверете се на нашия екип от професионалисти и си подарете лукса и удобството, за което винаги сте копнели!