Какво трябва да знаем за тях?

Ръчни душове или по-познати като слушалки се предлагат в най-различни форми – квадратни, кръгли и овални. Най-важното при тях е да са удобни и да прилягат добре в дланта на ръката.

Какви разновидности се срещат?

Предлагат се най-различни видове, различаващи се по форма и размери. Кръглите се характеризират с диаметър, вариращ от 6 до 25 см, като най-често разпространени са 10, 12 или 14 см. Има и такива с компактни размери, използват се за биде или за измиване на банята. Друга характерна особеност при тях е броят на функциите, с които разполагат. Те служат за избор на вид струя, като обикновено са от 1 до 4 и представляват:

  • Дъжд
  • Водопад
  • Масаж

Най-определящо е качеството на материала, от който са изработени, както и на дюзите им. Силиконовите дюзи не позволяват натрупването на котлен камък. Слушалките отдавна са неразделна част от съвременната и модерна баня, като много често наличието само на подвижен душ с три функции,  поставен на подвижна стойка, е напълно достатъчно за ефективното използване на зоната за къпане. При правилен избор на диаметър и видове водни струи, тя се превръща в уред за релакс, който освен за хигиенни нужди, служи и за лесно почистване на помещението.

Срещат се и модели, оборудвани с най-различни функционалности като:
– GROHE DREAMSPRAY – за максимално удоволствие и перфектна струя. Проектирана е за системи и душове на немската марка. Осигурява перфектно разпределение на водния поток за всяка дюза на главата.
– GROHE SPEEDCLEAN – елиминира котления камък. Благодарение на силиконовите дюзи отстраняването на плаката става лесно с ръка или кърпа. Предлага няколко режима на работа: Normal (нормален), Champagne (Шампанско), Pure (директен), Jet (турбо режим), Rain (дъждовен) и Massage (масажиращ).
– GROHE STARLIGHT – придава по-блестящ вид на хромираните повърхности, като ги предпазва от външни влияния. Слоевете са поцинковани с мед и никел, осигурявайки максимално гладка повърхност. Покритията са устойчиви на надраскване и потъмняване и дори и след години интензивна употреба изглеждат като нови.
– GROHE ECOJOY – редуцира количеството изразходвана вода, като се грижи за ефективното и потребление.

Какво предлагаме?

Магазини Баня Мечта предлагат богат избор на слушалки, оборудвани с иновативни водоспестяващи технологии, системи за лесно почистване от котлен камък, системи за избор на водна струя от “лек дъжд” до “воден масаж”.