Какво е характерно за тях?

Те позволяват постигането на изчистен интериор и по-голямо налично пространство в банята. С тях отделните елементи остават скрити в стената. По този начин се освобождава място на борда на мивката и почистването й става значително по-лесно. Повечето модели от този тип се състоят от две части: първата е монтируем в стената блок, а другата – декоративни външни елементи.

При тях водния поток е управляван от основния блок. Обикновено той e изработен под формата на пластмасов цилиндър, в който се намира месингова корона с четири резбови отвора. Два от тях са предназначени за подаването на топла и студена вода, а другите два за подаване на смесената вече вода към чучура, като това е най-опростения вид – модел с един извод. В повечето случаи представляват декоративен панел, с разположени върху него лост за регулиране на температурата и чучура, а всичко друго остава скрито в стената. След монтажът можете да поставите един трипътен или четирипътен разпределител за вграждане, който да увеличи броя на консуматорите, които желаете да включите. Едно от най-големите им предимства е свободният избор относно местоположението, където ще бъдат монтирани отделните елементи.

По какво се различават отделните модели?

На пръв поглед се различават по дизайн, който е определящ за стила на помещението. Качеството на материала също има значение, той трябва да бъде месинг и да е издръжлив на продължителна експлоатация. Основното им разделение е според броя на изходите, с които разполагат и броя на консуматорите, които ще захранват.
Всички модели разполагат с два входа за топла и студена вода, а изходите могат да бъдат един, два, три или повече.
Ако разполагат с повече от един изход, те задължително са снабдени с превключвател, служещ за избор на изход, от който ще тече  водата и за определяне на консуматора, който ще захранва.

Консуматорите от своя страна са:
– пита;
– ръчен душ;
– чучур;
– хидромасажни дюзи и др.

Само при тях можете да имате пита от тавана, без връзката да бъде видима.
Душовете за вграждане предлагат възможност за избор на смесителя и отделните консуматори, например можете да избирате дали питата ще се спуска от тавана или рамото ще бъде стенно. Те се отличават от другите по това, че разполагат с един изход, от който излиза вече смесената вода.
Термостатичните се предлагат във вариант с един или повече изходи.
При моделите за мивка, модула за вграждане може да бъде един – чучур и смесител в едно или по един за всеки отделен модул и скрита връзка между тях. Също така осигуряват свободата за избор на височина, на която ще бъде поставен чучура над мивката. Хигиенните душове са компактни и могат да се монтират където са необходими без да се набиват на очи.

С какви видове разполагаме?

В нашите магазини ще откриете голямо разнообразие от смесители за вграждане:

– за мивка;
– за душ/биде;
– за вана;
– с хигиенен душ;
– термостатични.

Както със батерии, разполагаме и с колена, закачалки и шлаухи за тях.
Ние знаем, че надеждността им е от съществено значение, затова предлагаме само изделия от доказани световно известни производители и се предлагат на възможно най-добри цени в България.