Моноблок – какво представлява и какви разновидности се срещат?

Моноблокът е съвременно решение и е най-популярния вид тоалетна чиния. Състои се от две части – тоалетна и казанче. Освен, че е практичен, функционален и изглежда добре, осигурява отлична хигиена и се предлага на сравнително ниска цена. Напоследък е все по-предпочитан пред обикновените стоящи чинии, поради факта, че се монтира бързо и лесно и осигурява значителна икономия на изразходваната вода.
В днешно време на пазара се предлагат най-различни модели, различаващи се по форма и функционалности, но задължително преди закупуване, трябва да бъде съобразено наличното пространство и отстоянието на монтажните отвори, нужни за поставянето му.

От какво зависи изборът му?

Зависи от няколко фактора:

  • Размер;
  • Форма;
  • Вместимост;
  • Вид оттичане (задно или долно);
  • Цена.

По-скъпите модели са с вградено биде и в комплект със седалка със забавено падане, а ако не разполагат с такава тя може да се закупи отделно. Средните и ниските класове са без седалка и в повечето случай без биде, което по никакъв начин не влияе на качеството на изработка. Задължително условие при изборът е размерите и формата на моноблока да не се пренебрегват и е добра практика преди да изберете подходящ модел, да се съобразите с цялостния дизайн на помещението. Вместимостта на казанчета също е от значение, като те подлежат на регулиране чрез поплавъка в него.

Изборът на задно и долно оттичане е според условията.
Тези със задно оттичане се присъединяват директно към канализацията, използвайки специален маншон. Такъв тип моноблок обикновено се монтира до стена под прав ъгъл спрямо нея.
При моноблоците с долно оттичане изводът се намира отдолу, като могат да се монтират навсякъде в тоалетната. За целта в пода се монтира специален фланец с фиксатор и кръгъл отвор, към който е съединена канализационната тръба.

Почистване:

Значително предимство при почистването е наличието на двустепенен бутон – той позволява възможност за избор на количеството вода, което ще нужно за почистване на тоалетната чиния.
Двустепенния промивен механизъм е иновативно решение, с което са снабдени всички казанчета в комплектите. Благодарение на него се постигат значителни икономии и пестеливо използване. Системата за скрит монтаж предлага иновативен и привлекателен вид и осигурява лесно почистване. Иновативно покритие Ideal Plus: всеки продукт притежава иновативно покритие на керамиката, което предотвратява задържането на вода, варовикови отлагания и мръсотия по керамичната повърхност.

Казанчета могат да бъдат с долно или странично водоподаване или с реверсивен начин на работа и вместимост 4,5 или 6 литра.
Повечето притежават функция за регулиране на обемът на пълнене, а здравата конструкция осигурява интензивна скорост на изтичане на водата и гарантира отлично измиване на тоалетната чиния.
Ниското ниво на шум на казанчетата с тих механизъм за пълнене и пускане е добро решение за хотелските бани.
Технология без ринг – благодарение на тази технология се разпределя оптимално потока от вода по вътрешната повърхност на чинията и се постига отлична хигиена, поради липсата на затворените пространства, в които се натрупват отлагания и замърсявания.

С какви капаци се предлагат?

  • С обикновен;
  • С ултратънък;
  • С плавно падащ.

С пластмасови или метални панти, с изчистена, ненатрапваща се визия.
Ултратънките седалки придават оригинален, красив и елегантен вид.
Седалки с плавно падане (затваряне) Soft Close от своя страна слагат край на на шумното затръшване на капака. Монтирането на седалка със Soft Close система за автоматично затваряне е лесно, а надеждността изпитана.

Към всеки продукт можем да предложим и съответното останало оборудване към серията, за да може да направите една красива и завършена баня. При нас ще намерите точно онова, което винаги сте търсили, разполагаме с огромно разнообразие от модели, както и резервни части за тях. Заповядайте в нашите магазини и си подарете лукса и комфорта, който заслужавате!