Защо са все по-търсени и предпочитани?

Личната хигиена и удобството са важни за всеки един от нас. През последните няколко години търсенето и предлагането на тоалетните чинии с вградено биде и хигиенен душ се е увеличило многократно, спрямо стоящите бидета, със специален смесител. Това се дължи на удобството, което създават. И двете изпълняват една и съща функция, а именно почистват интимните части от тялото. Логичното обяснение е, недостатъчните размери на повечето от съвременните бани в днешно време. Поради този факт на пазара започват да се предлагат капак-биде и тоалетни чинии с вграден уред за изплакване.

Какви са предимствата и недостатъците му?

Както вече разбрахте, той е изключително полезен и удобен.
С негова помощ например можем да измием цялата баня без почти никакви усилия, както и да изкъпем домашните си любимци, ако имаме такива. Естествено, както всяко нещо си има и недостатъци, при него това е необходимостта от комбинация със смесител, особено в случаите, когато ще се използва основно за почистване на интимните части от тялото. Комбинацията се изисква, поради ниската температурата на водата, която създава дискомфорт на потребителя и дори в някои от случаите употребата на душа е невъзможна. Смесителят служи единствено за доставянето на смесена вода до потребителя и да може температурата и налягането й да бъдат избираеми от ползвателя.

Какво е определящо при изборът му?

Изборът му е индивидуален за всеки и зависи изцяло от личните навици и потребности. Като трябва да се съобразим и с материалът, от който е изработен.

Хигиенните душове от своя страна биват:

– метални;

– полимерни.

Полимерният е по-лек от металния, следователно по-лесен за боравене, но и недостатъчно здрав и устойчив с течение на времето.
Месинговият е по-скъпият вариант, но е за предпочитане, в сравнение с полимерния.