Защо да изберем LED осветление?

В действителност осветлението в банята се оказва най-капризното, поради самия факт, че е мокро помещение. Задължително условие то трябва да бъде влагоустойчиво и водоустойчиво. Дизайнът му трябва да бъде съобразен и да подхожда с цялостното обзавеждане, а количеството на светлината трябва да бъде разпределено между всички тела в банята. Цветовият диапазон по стандарт е 3000К – топло бяла светлина, като за по-тъмните помещения е препоръчително да бъде 4500К – дневна.

Икономично ли е?

Да, със сигурност е по-икономично, спрямо традиционното. С него спестявате до 90% електроенергия и си осигурявате ниска консумация и голямата ефективност. Самата технология е такава, че преобразува почти цялата изразходвана енергия в светлинна, което далеч не е така при обикновеното.

Защо се препоръчва?

С него използваната енергия отива само за осветяване, без отопление, а не както при стандартното. Освен това осигурява много по-дълготрайна и безпроблемна работа, спрямо стандартното. Малко по-скъпо е, но това не бива да ви притеснява. По-високата цена се компенсира със спестените разходи за нови крушки.

Какви цветове излъчва?

На практика колкото по-голяма е единицата за температура на светлината (K – Келвин), толкова по-студен е цвета.

Видовете цветове се делят на:

  • Топъл: от 1000 до 3000K;
  • Неутрален: от 3500 до 4500K;
  • Студен – от 4500 до 10000K.

Много по-предпочитано и ефективно е, поради иновативната си технология и самата конструкция от светодиоди, които светят много по-наситено и осигуряват по-добра видимост в помещението.
Подобно на стандартното и това си има определена ел. мощност, което ни помага да се ориентираме.

В магазини Баня Мечта ще откриете LED осветление от тип:

  • осветителни тела;
  • лунички за вграждане;
  • плафониери.

Качеството при нас е гарантирано, а цените са повече от перфектни. Разнообразието, което предлагаме със сигурност ще покрие и най-високите ви изисквания относно дизайн или функционалност.